Direct contact opnement

Laatste nieuws

Werkbezoek minister Slob en wethouder van Willingen

8 januari 2019 hebben minister voor...
Lees verder
home_top

autismehuis

autismehuis is een jonge, groeiende organisatie met als doel door heel Nederland speciale en passende locaties te creëren voor de begeleiding van kinderen en jongeren met een stoornis in het autistische spectrum. Op deze locaties wordt de volledige zorg en ondersteuning geboden die ieder kind of jongere individueel nodig heeft.

autismehuis is een plek speciaal gericht op kinderen met autisme. Regelmaat en voorspelbaarheid zijn heel belangrijk. En een eigen inbreng des te meer.

Naast het intensieve ABA programma dat De Toren biedt, biedt autismehuis binnen locatie de Cirkel en locatie de Kubus begeleiding na school en/of in de weekeinden. Buitenspelen? Leuke activiteiten ondernemen? Of liever lekker ontspannen? Uitrusten is mogelijk op je eigen kamer. Bij ons staan de kinderen en jongeren voorop!

We vinden het erg belangrijk dat een kind of jongere zich thuis voelt binnen autismehuis. Omdat autismehuis een vervanging van thuis is organiseren we veel huiselijke activiteiten zoals: samen eten, koken, afwassen, boodschappen doen ed.  

De kinderen en jongeren die binnen autismehuis opgevangen worden kunnen binnen de reguliere kinderopvang niet opgevangen en/of begeleid worden.

Vestigingen

Momenteel heeft autismehuis drie vestigingen, gevestigd in Zwolle.
In 2011 is locatie ‘De Kubus’ geopend waar zorg en ondersteuning wordt geboden voor kinderen in de leeftijd 4-12 jaar. In 2014 is locatie ‘De Cirkel’ geopend. Deze locatie richt zich op jongeren in de leeftijd 12-18 jaar. In 2016 is locatie 'De Toren' geopend. Locatie 'De Toren' biedt maatwerk begeleiding aan jonge kinderen van 3-9 aar die door hun autisme niet naar school kunnen.

Overige medewerkers

Naast de vaste medewerkers op de locaties heeft autismehuis ook een team ambulante medewerkers en een office-team.

Ouderparticipatie
Bij autismehuis vinden we ouderparticipatie zeer belangrijk. Ouders weten vaak zelf het beste wat goed is voor hun kind. Om deze ouderparticipatie gestalte te geven is er een oudercommissie in het leven geroepen. De oudercommissie komt op voor de algemene belangen van alle cliënten van autismehuis.
Daarnaast is er ook een klachtencommissie waar ouders een klacht kwijt kunnen mocht dit van toepassing zijn.

Kwaliteit
autismehuis heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Om deze kwaliteit te toetsen wordt er elk jaar een inspectie gedaan door de GGD en het zorgkantoor. 
De rapporten van deze inspecties zijn ook in te zien via onze website.